Bemutatkozás


Kattintson a képre a nagyításhoz

Cseh Péter Mihálynak hívnak, 1983-ban születtem Makón. Földeákon nőttem fel. Pécsen szenteltek pappá 2009. december 5-én. Először Dombóváron a belvárosban voltam káplán. Majd 2010 nyarától Vásárosdombón lettem kihelyezett káplán Kutas Attila mellett, miközben ő az újdombóvári plébánián szolgált. 2011. január végétől Pécsre küldött Mayer Mihály püspök atya a Szent Erzsébet plébániára. 2013. augusztus 1-től dr. Udvardy György püspök atya a mágocsi plébániára küldött kápláni szolgálatra, bikali lakhatással. 2014. augusztus elsejétől szekszárdi káplán vagyok, de Szálkán lakok.

Papi jelmondatom: „Nyújtsd ki a kezedet!” (Mk 3,5) Húszéves koromig eszembe se jutott, hogy pap legyek, bár rengeteget ministráltam és kamasz koromban elkezdtem imádkozni a rózsafüzért és naponta olvasni a Bibliát. Gyerekkori álmom az volt, hogy én legyek a világ legnagyobb focistája. Mindezért minden tőlem telhetőt megtettem. Az igazi fordulatot a szegedi egyetemi éveim alatt tapasztaltam meg a katolikus fiatalok közösségében. Ekkor átéltem Jézus személyes szeretetét és a karizmatikus megújulás által eltöltött a Szentlélek ereje. Olyan változás kezdődött bennem, ami ahhoz hasonlítható, mint amikor a Forma 1-ben a tűzpiros Ferrari elindul és felpörögnek a motorok, kezdődik a verseny. Hatalmas verseny van a világban Jézus és a Sátán között. Persze ez a harc a színfalak mögött van, de egy egyszerű emberi találkozás mögött is innen jönnek a mozgató erők. Jézus már győzött. Tiszta tekintetével mindenkit magához hív. Hiszem, hogy Ő csak jót akar és derűs mosolyával bizalmat támaszt bennünk önmaga felé és egymás felé. Lényeges része az életemnek, hogy a Szentlélek vezetésére figyelek, mit mond most nekem az Egyház által, lelkivezetőm által, saját tapasztalataim és a megerősítő jelek által is.

Kérlek, mondd el most ezt az imát és fogadd hittel az áldást, amit Isten ad neked:

„Jézusom, bízom benned! Mutasd meg a szeretetedet nekem, vezess ki engem a fényre! Segíts szeretni Téged, és azt az embert, akivel éppen találkozok! Jézus! Hiszem, hogy élsz! Áraszd ki rám is Atyád Lelkét a magasból! Ámen.”

Elérhetőségem:  szentpio@vipmail.hu                                                    Imakérés