327. rész

Fiktív dialógus - Cseh Péter Mihály

Gergely: Atyánk kedves gyermekei! Szeretettel vesszük, ha velünk együtt osztoztok beszélgetésünk örömében!
Teréz: Most jól füleljetek!
Gergely: Mi van a szívedbe írva? Mi van a szívembe írva?
Teréz: Igen, a tiedbe én, az enyémbe te, mert az Úr a lelkünk egyetlen Szerelmese.
Gergely: Köszönöm, hogy szeretsz. Kérem a kezed, hogy az egyetlen Jegyes elé vezethesselek, hiszen a boldog beteljesülés több, mint a boldog megsemmisülés, ami csak a kétség szülte vak remény. Teréz nővér, itt az Úr, aki kéri a bizalmadat – egy öröklétre.
Teréz: Igen, Gergely testvérem, Ő jobban vonz engem, mint bármilyen földi érdek. Az már meg is halhat, aki az Evangéliumot a legmagasabbra felmutatta.
Gergely: A szeretet több, mint a halál.
Teréz: Igen, a halál nem létezik.
Gergely: Nővérem, most menjünk dicsérni Őt!
Teréz: Igen, az lesz a legjobb, ha engedelmeskedek neked, testvérem!


A következő idézetek inspirálták a fenti dialógust

„Ezért szükséges, hogy az emberek ne csak a lelkialkatukból fakadó bűnöktől őrizkedjenek, hanem tisztában legyenek azzal is, milyen súlyos veszélyek leselkednek rájuk, mert ha nem küzdenek azok ellen a hibák ellen, amelyektől szenvednek, olyan bűnöket is elkövethetnek, amelyektől mentesnek vélik magukat.”
(Nagy Szent Gergely, A lelkipásztor kézikönyve, 128.o.)


„Ó, ezer évnyi világi ünnep élvezetéért sem adnék oda tíz olyan percet, amilyent az én alázatos szeretetszolgálatomra használtam fel … Ha már szenvedésben, küzdelmek között is, arra gondolva, hogy a jó Isten elvett minket a világtól, lehet egy pillanatnyi olyan boldogságot érezni, amely felülmúlja a föld minden boldogságát, milyen lesz majd a Mennyben, ahol látni fogjuk, örök ujjongásban, örök nyugalomban, hogy milyen páratlan kegyelemben részesített bennünket az Úr, mikor arra választott ki, hogy az Ő házában lakjunk (Zsolt 22,6), amely valóságos előcsarnoka a Mennyországnak …”
(Kis Szent Teréz, Önéletrajz, 297.o.)

        Ha a címlistára fel vagy le kíván iratkozni, jelezze azt a terez.gergely@gmail.com e-mail címre.
        Az eddigi részeket olvashatja a http://csepeticsapata.hu/terger/index.html címen.